Tizenhatezer forintos év végi kifizetés

A MÁV-csoport vezetése a karácsonyi ünnepek közeledtével a társaságok felszabadítható anyagi forrásait a közszolgáltatási feladataink zavartalan ellátásában résztvevő munkavállalók javadalmazására kívánja fordítani.

“Az üzleti év során megtakarított összegeket – az érdekképviseletekkel folyamatosan együttműködve – már év közben is munkatársaink anyagi elismerését célzó bérintézkedésekre használtuk fel (például a nagy leterheltségű szolgálti helyeken és munkakörökben feladatot ellátó munkatársaink elismerése, egyes hiányszakmákat érintő bérintézkedések, a bértábla szolgálati időt elismerő módosításra, az időszakos hatósági vizsgák sikeres teljesítését ösztönző juttatások)” – olvasható a kiadott tájékoztatásban.

Mint írják: munkatársaink elkötelezettségének elismerésére december hónapban a még rendelkezésre álló, év közben fel nem használt anyagi forrásokból valamennyi, 2018. december 1-jén statisztikai állományban levő, nem premizált munkatárs részére nettó 16 000 Ft értékű kifizetés valósul meg a SZÉP kártya vendéglátás alszámlájára a MÁV Zrt, MÁV-START Zrt., MÁV Szolgáltató Központ Zrt., MÁV FKG Kft., MÁV Vagon Kft., MÁV KFV Kft. és a Záhony-Port Zrt. társaságoknál, és nettó 16 000 Ft kifizetés valósul meg a MÁV-HÉV Zrt. esetében.