Új vendégek Szlovákiában

Tovább bővül a Siemens EuroSprinter-mozdonycsaládjának bevetési területe: az Osztrák Szövetségi Vasút (ÖBB) 1116 sorozatú ES64U2-es Taurusai néhány hete jelentek meg először Szlovákiában menetrend szerinti forgalomban. A közlekedéspiros (Verkehrsrot) gépekkel típusismereti utakat tesznek a vezérek.

A DB Cargo 189-esei eddig csak Csehországban és Lengyelországban voltak rendszeres vendégek, a nálunk az MRCE fekete gépei okán leginkább Negró becenéven ismert ES64F4-esek mostantól azonban már Szlovákiában is megjelennek.

A DB Cargo 189-esével továbbított rendszeres tehervonat először december 4-én haladt Szlovákiában. Partneroldalunk, a railtrains.sk információi szerint először valószínűleg novemberben lépett be az országba DB cargós ES64F4, amikor is a 189 005-ös a cseh-szlovák határon fekvő Jókúttól (Kúty) Pozsonyligetfaluig (Bratislava-Petržalka) húzta a Speno Ausztriába tartó síncsiszoló szerelvényét.

-iho.hu-